Webinars

Webinar Waardegedreven Zorg

Caroline van Weert (CPZ) en Arie Franx (Erasmus MC, Linnean Initiatief) bespraken tijdens het webinar de belangrijkste ontwikkelingen rond waardegedreven zorg. Hiske Ernst presenteerde de resultaten van het BUZZ-project, waarin ‘samen beslissen’ centraal staan. Verloskundige Ieke Witte vertelde met verve over haar ervaringen met uitkomstgerichte zorg. Vervolgens deelden Coco Levendag (Santeon) en Mariëlle van Pampus (OLVG) hun learnings en ervaringen rond het Santeonprogramma ‘Samen Beter’, een programma waarbij de focus ligt op leren en verbeteren.

De sprekers gingen in op het belang van data, op het belang van het gebruik(!) van die data en de verbinding tussen de eerste en de tweede lijn. Al met al een mooie, inhoudelijke discussie, die niet alleen stilstond bij leren en verbeteren op basis van de input van de client, maar ook van elkaar!

Opgenomen 28 september 2021

Waardegedreven geboortezorg in de praktijk

In dit digitaal spreekuur vertellen Hiske Ernst (projectleider BUZZ) en Bas Nij Bijvank (gynaecoloog, perinatoloog) over hoe zij ‘waardegedreven zorg’ zien.

De (meer)waarde van PREMs voor waardegedreven zorg: een (r)evolutie

Op 27 mei 2021 vond deze webcast plaats. Aan de hand van drie verschillende stellingen gingen gespreksleiders Dolf de Boer en Hileen Boosman met deskundigen in gesprek.

3 Goede Vragen

Deze methode stimuleert het gesprek tussen zorgverlener en cliënt met als doel het ‘samen beslissen’ te bevorderen. Ook krijg je tips voor toepassing in de praktijk.

Zorgverlener en patiënt reflecteren op waardegedreven zorg in Isala

Op 19 januari 2021 bracht het Linnean Initiatief een digitaal werkbezoek aan het Isala Ziekenhuis te Zwolle. Deze video toont de ziekenhuisbrede visie en aanpak met ondersteunende dashboards.

Podcast over Waardegedreven Geboortezorg

Verloskundigen Myrna Knol en Kirsten Schatorjé praten in hun podcast Verloskundig met Matthijs Nijenhuis, AIOS gynaecologie, en Bas Nij Bijvank, gynaecoloog, over wat waardegedreven zorg nu eigenlijk inhoudt, wat de meerwaarde kan zijn en hoe je het kan toepassen in de geboortezorg.

Beluister

Interessante sites

Delen